2011. augusztus 15. 20:55

Kérdések és válaszok a Sziget fesztivál Európa sátrában

Gurmai Zita EP képviselő válaszolt a Sziget fesztivál résztvevőinek kérdéseire augusztus 12-én délután, az 1993 óta immár 19. alkalommal megrendezett fesztiválon.

Az Európai Parlament információs standján folyamatos érdeklődés kísérte a az EP képviselő megjelenését, már a meghirdetett időpontban is tucatnyian várták. Magyar, angol, francia, német és olasz szigetlakók töltöttek ki uniós kérdőíveket, és komoly kérdésekkel érkeztek. A kötetlen hangulatú beszélgetésen számos aktuális, a mindenapi életet érintő kérdésről volt szó.

Gurmai Zita válaszaiban elmondta: "A személyes találkozók nagyon fontosak, csak így ismerhetjük meg a fiatalok gondolkozását. Nagyon jó érzés ma itt lennem, az elmúlt évek hagyományait követve örömmel fogadtam el az EP iroda meghívását. Jó látni a felkészült fiatalokat és a jó hangulatot. Nagyon örülnék annak, ha minél több EP képviselőtársam is részt venne ebben a programban. Külön köszönet az EP irodájának a szervezésért."
 

A Sziget Fesztivál European Meeting Point nevű helyszínén az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodája az Európai Bizottság magyarországi Képviseletével és civil szervezetekkel közösen szervezett uniós témájú közösségi programokat. Az EP Tájékoztatási Iroda idén is valamennyi EP-képviselőt felkérte résztvevőnek, melynek egyedül Gurmai Zita tett eleget.