eszakonline.hu
2011. szeptember 26. 17:20

Kérdezzék bátran fideszes képviselőiket!

A szocialisták ezt tanácsolják a választóknak. A fideszesek ugyanis nem azt ígérték a kampányban, amit most tesznek. Csökkenő bérek, növekvő árak. Ezek jellemzik a Fidesz másfél éves kormányzását.

Pedig a kampányukban nem ezt ígérték, sőt, ennek éppen az ellenkezőjét. Minden egyes lépésük a kiskeresetű, szegény emberek ellen irányul, s a tehetőseket, a gazdagokat teszi még tehetősebbé, még gazdagabbá. Az MSZP ezért arra kéri az embereket, hogy keressék fel fideszes országgyűlési képviselőiket, s kérjék őket arra, szavazataikkal ne támogassák a kormány gazdaságpolitikáját. Mindezt Török Zsolt, az MSZP szóvivője jelentette ki hétfőn Edelényben, a helyi Fidesz iroda előtt Komjáthi Imrével, az MSZP edelényi elnökével közösen megtartott tájékoztatóján.

A politikus elmondta: az új Munka törvénykönyve hamarosan a parlament elé kerül. Annak tárgyalása és végszavazása kiváló alkalom lehet arra, hogy az északkelet-magyarországi fideszes politikusok bebizonyítsák, valóban a nehéz sorban élő választóik érdekeit képviselik, s nemet mondanak az előterjesztésre. A törvénykönyv eddig megismert változata ugyanis döntően munkavállaló-ellenes intézkedéseket tartalmaz, így a délutános műszakpótlék eltörlését, az éjszakás műszakpótlék radikális csökkentését, vagy a túlórák szabadidős megváltását (vagyis azt, hogy a munkaadó ne legyen köteles kifizetni a túlórát, „csúsztassa" azt le a dolgozó. Az így megszerzett szabadidőt viszont az állásukat féltők nem is merik majd kikérni).

Komjáthi Imre a klasszikus viccet idézte, mely szerint az autópályán megy egy autó, és a rádióban egyszer csak bemondják: "Vigyázat az M3-ason egy őrült szembe megy a forgalommal!" Mire a sofőr körbenéz: "Mi az, hogy egy? Mind!". Szerinte az a mentalitás jellemzi a Fidesz és Orbán Viktor politikáját. „A fékeket kikapcsolták, és őrült módjára nyomva gázt, minden útjukba kerülőt eltiporva száguldanak szembe a forgalommal. Megalázott, kifosztott és dühös emberek ezrei szólnak, kiabálnak a tüntetéseken (legutóbb múlt hét pénteken, Miskolcon) hogy rossz az irány. De ez a kormányt nem érdekli" – mondta.

Emlékeztetett: neves gazdasági szakemberek, közöttük a jobb oldalhoz köthetők is jelezték, hogy a kormány – mint fogalmazott – „kontár gazdaságpolitikájának" súlyos következményei lesznek. „Az Európai Unió meghatározó politikusai újabb és újabb kemény hangú kritikát gyakorolnak. De mindez semmit sem ér. Magyarország a szakadék felé száguld!" – jelentette ki.

Az MSZP megkéri tehát az edelényieket, a környéken élőket, hogy kérdezzék meg dr. Daher Pierre-t, a térség problémáit jól ismerő edelényi kórházigazgatót, a Fidesz parlamenti képviselőjét, nyugodt szívvel szavazza-e meg az őket sújtó intézkedéseket. „Kérdezzék meg, hogy tiszta lelkiismerettel szavaz meg ilyen, láthatóan komolytalan, a reggeli és a tízórai között készült, úgynevezett országmentő programokat? Vállalja annak felelősségét, hogy ilyen fércmunkák alapján gyártanak törvényeket órák alatt és teszik tönkre a társadalmat, a gazdaságot, az embereket, a hazánkat?" – adott további kérdésötleteket Komjáthi Imre.