mszp.hu | Belföld | fórum Mosonmagyaróvár
2016. április 19. 14:14

Kéri László lakossági fóruma

Kéri László lakossági fóruma
Kéri László Magyarország egyik vezető politológusa az MSZP Mosonmagyaróvár és Környék Szervezete meghívására nagysikerű lakossági fórumot tartott Mosonmagyaróváron „Demokrácia, vagy diktatúra” címmel.

„Magyarország egy olyan autokratikus parlamenti demokrácia, ahol a kormány folyamatosan kivonja magát a demokratikus kontrollmechanizmusok alól. A fékek és ellensúlyok rendszerét felszámolta a Fidesz, és mindenütt a többségét akarja érvényesíteni. Ha továbbra is így marad a rendszer, az egyfajta diktatúrához fog vezetni. A Fidesz ahhoz szokott hozzá, hogy bármit akar, azt keresztülviszi huszonnégy órán belül. És ez egészségtelen, ez borzalmas rossz a magyar demokráciának, az emberek zömének. A Fidesz ebben a hat évben eredményes kísérletet  tett a hagyományos demokrácia felszámolására, és arra is kísérletet tett, hogy egy hosszabb távú antidemokratikus rendszert vezessen be, ami még nem diktatúra, de lehet annak előkészülete. Én sokkal inkább a folyamatot látom, ami valahol elmozdult a hagyományos fékekre és ellensúlyokra épülő demokráciától, elment a többségi diktatúra fele, de ezt a többségi diktatúrát még nem tudta intézményesíteni. Az intézményesítés többek között most is zajlik, pl. az önkormányzatok hatáskörének elvonásával. A magyar társadalom döntő többségének fogalma sincs arról, hogy beépítettek néhány olyan szabályt a választási rendszerbe, ami súlyosan részrehajló egy bizonyos csoport felé. Ez sokat elmond a magyar társadalom érettségéről, hogy a magyar társadalom egy jelentős része korlátlanul hülyíthető a Fidesz-kormány demagógiával.

A Fidesz nem a jövő, hanem a bukás. Semmit nem tudtak megoldani hat év alatt. Se a közigazgatást, se az egészségügyet, se az oktatást. A korrupció pedig az egekbe szállt, pedig az volt a legfontosabb ígéretük, hogy majd ők a korrupciót felszámolják. A Fidesz sajnos a legrosszabb módon élt ezzel a kivételes történelmi lehetőséggel – a kétharmad egy fantasztikus nagy lehetőség lett volna, azzal jól is lehetett volna élni. A Fidesz azt mutatta meg ebben a hat évben, hogy hogyan lehet a kétharmaddal a lehető legrosszabb módon élni…. - mondta el többek között Kéri László politológus.


Kapcsolódó galéria: Kéri László lakossági fóruma

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »