mszp.hu | Belföld | blog Nagykőrös
2015. február 13. 12:05

Kérjen bocsánatot a Fidesz a meghurcolt nagykőrösi képviselőtől!

A Fővárosi Ítélőtábla 2015. február 12-én meghozott jogerős ítéletében elutasította Nagykőrös kormánypárti polgármestere és a teljes Fidesz frakció által benyújtott keresetet, amelyben László Ferenctől, az önkormányzat egyetlen MSZP-s képviselőjétől egy blogbejegyzése miatt 5,6 millió forint kártérítést követeltek.

László Ferenc 2012. április 2-án egy titkos szavazással kapcsolatos írást publikált blogjában. A bejegyzés témája az volt, hogy a testület nem fogadta el a városi rendőrkapitány beszámolóját. Mivel László Ferenc tisztában volt azzal, hogy ő és mellette ülő képviselőtársa hogyan voksolt, a titkosság ellenére következtetni tudott, hogy a fideszes képviselők miképpen szavaztak. A kormánypárti többségű testület ezt találta „a tanácskozás méltóságát sértőnek”. László Ferencet először a képviselő-testület 2012 áprilisi ülésén büntették meg blogbejegyzése miatt 50 ezer forintra, majd májusban arra hivatkozva, hogy nem fizette be önként az előzőleg rá kirótt büntetést, felfüggesztették a képviselői tiszteletdíjának folyósítását is. Az intézkedéseket később a megyei kormányhivatal törvénytelennek minősítette. Az MSZP-s képviselő üldöztetése folytatódott, a már említett blogbejegyzésre hivatkozva Czira Szabolcs polgármester és az összes fideszes képviselő büntető feljelentést tett ellene, valamint polgári peres úton személyiségi jogaik megsértésére hivatkozva 5,6 millió forintot követeltek tőle. A büntetőügyben az eljárást megszüntették, a polgári pernek pedig a Fővárosi Ítélőtábla 2015. február 12-i jogerős ítélete vetett véget, amelyben a felperesek keresetét teljes mértékben elutasították.

Felszólítjuk Czira Szabolcs polgármestert és a Fidesz nagykőrösi szervezetét, hogy nyilvánosan kérjenek bocsánatot László Ferenctől a három éven át tartó meghurcoltatásért!

 

MSZP Nagykőrösi Szervezet