2011. március 07. 16:43

Kerüljön nyilvánosságra a paraméterkönyv!

A mai napon levélben kértem Tarlós István főpolgármestert, hogy a Városháza hozza nyilvánosságra a májustól érvényes tömegközlekedési menetrendeket tartalmazó paraméterkönyvet és azokat a számításokat, utasszámlálási adatokat, háttértanulmányokat, amelyek a változtatások alapját képezik.

Méltatlannak tartom, hogy a tömegközlekedésben résztvevő budapestiek sajtótalálgatásokra hagyatkozzanak és esetleg valamelyik járat megállójában szerezzenek tudomást az őket érő közlekedési változásokról.

Az adatok összehasonlítása érdekében szükségesnek tartom a korábbi utasszámlálási eredmények közzétételét is, hiszen ezek ismeretében hasonlítható össze, hogy előre- vagy visszalépést jelent-e az új szabályozás.

Az már most látható, hogy a városvezetés a döntés előtt, szakítva a két évtizedes gyakorlattal, sem a kerületekkel, sem a szakmai szervezetekkel nem egyeztetett. Eddig minden esetben széleskörű egyeztetés előzte meg a paraméterkönyv mechanizmusát. Minősíthetetlen az a magatartás, amely semmibe veszi az érintetteket.

Bihary Gábor,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP frakciójának tagja