hir6.hu
2012. szeptember 06. 10:52

Készül a rajtra az MSZP

Dr. Molnár Zsolt tett látogatást Békéscsabán szerdán. A Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke aktuális politikai kérdésekről tartott tájékoztatót képviselőtársával, Varga Zoltán megyei elnökkel.

Az MSZP elkezdte a felkészülést a 2014-es választásokra. A szabadságolások végzetével úgy gondolják, itt az idő, hogy találkozzanak a helyi elnökök és átgondolják a korábbi döntések megyei vonatkozásait.

- Egyetértünk abban, hogy már idén ősszel el kell kezdeni a választások előkészítését, a korábbiakhoz képest aktívabb munkát, hiszen gyorsan repül az idő. Mindennek a nyitórendezvénye szeptember 8-án lesz Szeghalmon, ahová meghívtunk Józsa és Gőgös országgyűlési képviselőket is, egyikük gazdasági, másikuk mezőgazdasági szakember. Bemutatjuk a Kelet-Magyarország Programunkat, természetesen megyei ügyekkel kiegészítve – mondta Varga Zoltán.

- Az MSZP mindenképpen indul a 2014-es választásokon, akár szövetségben, akár önállóan, de ott leszünk, és készülünk a kormányváltásra. Jelenleg folyik a választókerületi jelöltek, felelősök, koordinátorok kijelölése. 106 választókerületi felelős vezeti majd azt a csatát, ami az Orbán-kormány megdöntésére irányul. Egyedül, vagy más pártokkal, civil szervezetekkel egységben – közölte dr. Molnár Zsolt.

Elhangzott az összejövetelen, hogy nem értenek egyet a Fidesz oktatáspolitikájával, nevezetesen az intézmények államosításával. Mint mondják, az önkormányzatok belekényszerültek az iskolák egyházaknak való átadásába, néhol önként döntöttek emellett. Azonban úgy látják, vannak helyek, ahol nem tartja be az iskolavezetés a szabályokat.

- Orosházán az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában például nem biztosítja az intézmény a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek számára a háromszori ingyenes étkezést, holott ez törvényi előírás. Pedig ezért külön megkapják az állami normatívát. Reméljük, hogy ez egyedi eset, és máshol nem fordul elő ilyen - foglalta össze a megyei elnök.

A szocialisták úgy látják, a pedagógusok is bizonytalanok, nem tudják, mi lesz velük, ki lesz a főnökük, hová fognak tartozni, kinek az irányítása alá. Mint mondják: várjuk a Hoffman-Hiller csata végét.

http://hir6.hu/index.php/cikk/68130/keszul_a_rajtra_az_mszp