Két hazugság között egy jó ügy: ilyen a Fidesz költségvetési módosítása

Két hazugság között egy jó ügy: ilyen a Fidesz költségvetési módosítása
A Fidesz-kormány két lopási lehetőség közé becsempészett egy támogatható városfejlesztést – így néz ki a brókerkormány költségvetési módosítása. Cinikus ez a hazugságszendvics: 60 milliárdot szánnak állítólag a menekülthelyzet kezelésére, de semmi garancia nincs arra, hogy ez az összeg valóban az átvándorlást koordináló szervezetekhez jut, mivel a pénz felhasználása nem célzott.

Az MTVA adósságának 47 milliárdos átvállalása szintén felháborít minden jóérzésű adófizető polgárt. S e két pökhendi pénzlenyúlási lehetőség közé becsúsztatták a Modern Városok programra szánt 25 milliárd forintot. A Fidesz nyilvánvalóan azért tette a Modern Városok programot a módosító javaslatba, hogy ha bárki a „nem” szavazógombot nyomná meg, azt mondhassák: az illető a városfejlesztést utasította el.

Az MSZP azonban nem dől be ennek a trükknek. A két pofátlan pénzlenyúlási lehetőségre nemmel szavazunk, a Modern Városok programot támogatjuk. Ám mivel a módosítás végszavazásánál mindenről egyben kell voksolni, az MSZP „tartózkodik” szavazattal dobja vissza a Fidesz hazugságszendvicsét.

Gúr Nándor, Szabó Sándor, Varga László
országgyűlési képviselők