Belföld | földbérlet közlemény pályázat
2013. február 01. 14:55

Két nap a két hétből

A második Orbán-kormány idején kiírt és az elmúlt évben elbírált állami földbérleti pályázatok okkal váltották ki a magyar nép, a magyar vidék haragját. Egy év elteltével azonban eljött az igazság pillanata.

A földbérleti pályáztatás során az MSZP, az LMP és a média által feketén-fehéren feltárt milliárdos visszaélések világosan mutatják, hogy az ellenzékben még országos földosztást ígérő Fidesz kormányra kerülve valójában országos földfosztást hajtott végre. Ezt ma már semmilyen kormányzati PR-akcióval nem tudják elhazudni.

Az MSZP nevében a napokban nyílt felhívást intéztem Fazekas Sándor agrárügyekért felelős miniszterhez. Kezdeményeztem, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetője egy szabadon, de két héten belül megválasztott helyen és időben álljon ki velem a magyar közvélemény elé, hogy a nyilvánosság előtt vitathassuk meg a földbérleti pályázatok elképesztő visszásságait.

Kezdeményeztem azt is, hogy a vitára hívjuk meg a pályázatok nyerteseit és veszteseit is. Fontos, hogy ők is a nyilvánosság előtt és személyesen tehessék fel kérdéseiket Fazekas Sándornak, és természetesen nekem is. Reméltem, Fazekas Sándor ezúttal nem futamodik meg a tények elől. Nem így lett. A „bátor” miniszter máig nem válaszolt a felhívásomra. Az óra viszont ketyeg, a két hétből két nap már eltelt.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke