2011. június 03. 14:45

Kétharmadba foglalt megnyomorítás

Az egykulcsos adóról sokszor elmondta az MSZP, hogy a társadalom szerényebb jövedelemmel rendelkező rétegét hátrányosan érinti a gazdagok javára. Sok esetben a kompenzáció mellett is rosszabbul járnak a becsületesen dolgozó emberek. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter most ezt az adótörvényt szeretné sarkallatos védelem alá vonni.

Orbán Viktor ”jobb keze” szerint kétharmados törvénybe kéne foglalni, hogy a magyar szja-rendszer egykulcsos és ez a kulcs nem lehet 16 százaléknál magasabb. Ezzel bebetonozná a kormány elhibázott gazdaságpolitikai lépését, mely a Fidesz által támogatott felső rétegnek kedvez, miközben a szerényebb jövedelemmel rendelkezőket bünteti.

A Fidesz és Matolcsy György világossá tette, hogy nem hajlandó változtatni az igazságtalan adórendszeren, és nem ad esélyt a szegényeknek tisztességes megélhetésre.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy vesse el az adótörvény kétharmados védelmének ötletét, és dolgozzon ki egy igazságos adórendszert, mellyel valóban jól járnak az emberek. Ehhez segítséget találhatnak a szocialisták által korábban benyújtott adótörvény-javaslatban is.