MTI/mszp.hu
2011. december 31. 10:28

Kétszer lépett ugyanabba a folyóba a Fidesz

Az MSZP csodaként értékeli az új egyházügyi törvényjavaslat átiratának pénteki elfogadását, mivel azzal szerintük a Fidesznek sikerült kétszer ugyanabba a folyóba lépnie.

Nyakó István, a szocialista párt országgyűlési képviselője pénteken az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, a kormánytöbbség az év utolsó ülésnapján tartalmilag változatlan formában fogadta el az előterjesztést, amely szerintük a "lelkiismereti és vallásszabadság korlátozásáról, valamint a vallási közösségek jogfosztásáról" szól.

Az új jogszabályt a szocialistákhoz hasonlóan "Brüsszeltől, az Egyesült Államokig minden politikus és jóérzésű ember" elutasítja - fűzte hozzá.

A politikus szerint december 30-a ugyanolyan egyháztörténeti gyásznapként vonul a történelembe, mint az eredeti új törvény elfogadásának napja. Nyakó István felidézte továbbá, hogy a törvényt fél évvel ezelőtt egy éjszaka alatt fogadták el, ezúttal pedig szintén csak a parlamenti patkóba érkezve ismerhették meg az előterjesztést, módosító javaslatok benyújtására pedig mindössze két óra állt rendelkezésükre.

Kiemelte ugyanakkor, hogy az új egyházügyi törvény alkalmatlansága miatt még biztosan ismét terítékre kerül a kérdés a Házban.