Kéttucat troliba kerül Tarlósék alkalmatlansága

Budapest már-már rutinszerűen bukja el uniós támogatások milliárdjait a városvezetés és a BKK vezetésének teljes alkalmatlansága miatt. A fideszes dilettantizmus most 3,4 milliárd forinttól és 24 darab új trolibusztól fosztotta meg a fővárosiakat, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság szabálytalanság miatt megsemmisítette a BKK trolibusztenderét.

Fotó:nol.hu

A BKK második nekifutásra sem volt képes a szabályoknak megfelelően kiírni egy egyébként rutinmunkának számító közbeszerzést, emiatt – a botrányos villamostender után immár másodszor – a főváros ismét kicsúszik az uniós támogatások felhasználhatóságának határidejéből. Az EU a beruházás költségeinek 99 százalékát állta volna, de a hozzá nem értés miatt a főváros még „ingyen pénzből” sem képes új járműveket beszerezni.
 
Akármennyi felkiáltójellel tiltakozik Vitézy Dávid a KDB döntése ellen, ez már csak szánalmas magyarázkodás. A BKK vezérigazgatójának pozíciója mára végképp tarthatatlanná vált, ezért ismételten felszólítjuk Tarlós Istvánt, hogy a fővárosiak érdekében azonnali hatállyal menessze Vitézy Dávidot és – ha csak az önkormányzati választásokig hátralévő néhány hónapra is – találjon alkalmas szakembert a BKK élére!

Horváth Csaba
fővárosi frakcióvezető, MSZP