mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2021. március 29. 16:11

Kevesebb arroganciát, több szakmaiságot a járványkezelésben!

Kevesebb arroganciát, több szakmaiságot a járványkezelésben!
Az életmentő munkát végző rezidensek leinasozása és a háziorvosok egyre nyíltabb hazug lejáratása, az egészségükért aggódó, a különleges körülmények között is helytálló pedagógusok politikai támadása – ezek is jellemzik a Fidesz járványkezelését az elmúlt időszakban.

Az egészségügyi dolgozók lekicsinylése normális viszonyok között is elfogadhatatlan, de a jelenlegi helyzetben, amikor éjjel-nappal emberfeletti teljesítményt nyújtva küzdenek honfitársaink egészségéért, életéért, rendkívül ártalmas.

A tanárok oltásával kapcsolatban pedig jó lenne, ha a Fidesz szembenézne a valósággal: nem valamiféle kegyet gyakorolnak azzal, hogy előre veszik őket a sorrendben, hanem hatalmas késéssel korrigálnak egy súlyos hibát. Ráadásul Orbán Viktor már próbálja is hárítani a felelősségét, mivel hétfőn úgy fogalmazott, hogy „a pedagógusokat sikerül előre venni az oltási sorrendben”.

Miniszterelnök úr, kinél kellett lobbiznia, hogy végre a pedagógusok oltását előbbre sorolják? Ki miatt nem lehetett hamarabb meghozni ezt a szakmailag indokolt döntést?

Kevesebb arroganciát és több szakmaiságot várunk el a kormánytól! Nagyobb alázattal kellene megnyilvánulniuk a fideszes politikusoknak azok után, hogy hétről hétre egy ország éli át a kormányzat sokszor megalapozatlan ígéreteinek és intézkedéseinek következményeit. Legutóbb, az elmúlt hétvégén a kismamáknak kellett szembesülniük az oltással kapcsolatos szervezetlenséggel.

Kormányzati részről a tisztességes kommunikáció hiánya nagyban hátráltatja a járványkezelést, az MSZP éppen ezért már a járvány kirobbanásának kezdetétől folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást követel. A járványkezelés szakmai, nem pedig politikai kérdés. Reméljük, hogy ezt minél hamarabb felismeri a Fidesz és akkor a pillanatnyi politikai érdekek mentén hozott döntéseket és nyilatkozatokat végre felválthatják a megfelelő szakmai intézkedések.

MSZP