2011. október 10. 16:53

Kevesebb pénz, több Dörner!

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Meggondolatlannak és gyalázatosnak tartjuk döntését, amellyel és ahogy kinevezte az Új Színház igazgatóját.

Meggondolatlan és gyalázatos, hogy a pályázatot elbíráló szakmai bizottság véleményét semmibe veszi, ismert és elismert művészek, a kulturális élet formálóinak tapasztalatát megalázóan elutasítja.

Meggondolatlan és gyalázatos, hogy szélsőséges gondolatok terjesztéséhez színteret és pódiumot biztosít, s a nevét adja valami olyasmihez, amit Európa szellemi lepraként tart számon.

Meggondolatlan és gyalázatos, hogy miközben megcsonkítja a főváros kulturális intézményeinek költségvetését, az ellehetetlenülés szélére juttatja Budapest közművelődését, gesztust tesz a szélsőjobboldalnak, és annak ismert alakját, Dörner Györgyöt helyezi direktori székbe.

Meggondolatlan és gyalázatos, hogy egyáltalán nem érdekli az a tény, hogy pártokhoz nem tartozók és pártokat képviselők - konzervatívok, liberálisok, szocialisták - hasonlóan vélekedve kritizálják és elfogadhatatlannak tartják döntését.

De azon túl, hogy meggondolatlan és gyalázatos, amit tett, főpolgármester úr, a legtragikusabb az, hogy láthatóan fogalma sincs döntésének tényleges következményéről!

Felszólítjuk, hallgasson még időben azokra, akik ugyanúgy, mint mi, döntése megváltoztatását várják Öntől! Addig tegye meg, ameddig még megteheti!

Mesterházy Attila,
az MSZP elnöke, frakcióvezető

Hiller István,
az MSZP Humánpolitikai kabinetvezetője,
volt oktatási és kulturális miniszter