Kevesebben dolgoznak Magyarországon, mint a 2010-es kormányváltás előtt

A miniszterelnök szerint javul a foglalkoztatottság, többen dolgoznak. Csakhogy ez nem igaz. Nem Magyarországon van négymillió dolgozó, hanem az Orbán-rezsim által ellenőrzött KSH statisztikáiban.

2010 óta több százezer magyar munkavállaló hagyta el hazánkat, mert Orbán rendszerében nem kaptak munkát, nem tudtak megélni. Az itthon maradottaknak pedig legfeljebb éhbért fizető közmunka jutott. Ennek következményeként ma már négy és fél millióan élnek a létminimum alatt, másfél millióan mélyszegénységben tengődnek, csaknem 500 ezer gyerek pedig éhezik Magyarországon.

Orbán Viktor 2010-ben egymillió új, adófizető munkahelyet ígért. Kormánya azonban nem pluszba, hanem mínuszba fordította a foglalkoztatási mutatókat: a munkahelyek számát csak a hazug statisztikákra felépített kormányzati kommunikációban sikerült növelnie, a valóságban azonban ma kevesebben, és kevesebbet érő pénzért dolgoznak Magyarországon, mint a 2010-es kormányváltáskor.

A Mesterházy-kormány kiszámítható és felelős gazdaságpolitikája új, tisztességes megélhetést biztosító munkahelyeket fog eredményezni. Kormányzásunk célja az, hogy minden magyar családban legyen legalább egy kereső, hogy aki tisztességesen dolgozik, az meg is tudjon élni a fizetéséből.

Gúr Nándor,
alelnök