Kézfogással a gyűlölet ellen!

Kézfogással a gyűlölet ellen!
Csütörtökön, akkor még ismeretlen elkövetők náci jelképet festettek a Debreceni Nagytemplom falára.A Hajdú-Bihar megyei szocialisták aznap este közleményben ítélték el a Nagytemplom megszentségtelenítését.Hangsúlyozták, a szocialisták elítélnek minden olyan tettet, amely alkalmas a gyűlöletkeltésre, amely sérti a vallásos, hívő embereket és egy olyan korszakot idéz fel, amelyben ártatlan emberek millióit pusztították el a templom falára festett jelképet viselők.

Az MSZP kezdeményezte,  2016.április 23-án, szombaton este hatkor  a vandál  tettet elítélő debreceni polgárok találkozzanak a Nagytemplom előtt.

A "Kézfogással a gyűlölet ellen! Találkozzunk a Nagytemplom előtt! " címmel meghirdetett villámcsődületen ott voltak az MSZP, a DK, a Szolidaritás tagjai, szimpatizánsai és civilek. A demonstrálókat Huszka Imre, az MSZP megyei elnöke köszöntette.Elmondta, hogy a város jelképe elleni aljas tettet minden jóérzésű debreceni ember elítéli, hittől, felekezettől függetlenül.A fiatalkorú tetteseket a rendőrség elfogta, ez azonban nem változtat azon, ami történt.Mindannyiunk felelőssége,hogy a fasizmus jelképeivel senki sem mételyezze a város légkörét.Úgy fogalmazott,    hiszi  azt, hogy van amikor egy jó ügy érdekében össze kell fognunk  s ki kell fejezni, hogy vannak olyan örök emberi értékek, amelyek minden magyar állampolgár, valamennyi városban élő  számára szentek  és sérthetetlenek. Kérte a jelenlevőket "fogjuk meg egymás kezét, s jelképesen vegyük  körbe a Nagytemplomot,így  tegyünk hitet az emberség, a szabadság, a béke és a szeretet mellett.Mert van amikor kezet kell fognunk, amikor  ki kell mondanunk, hogy nem akarunk  még egyszer olyan világban élni, amikor az ordas eszmék elpusztíthatják mindazt amit felépítettünk, ami számunkra a legszentebbet, az életet jelenti."

A résztvevők, kék szalaggal a kezükben jelképes kört alkottak a templom előtt, majd a béke jelképét mindenki a templom kerítésére kötötte. Hirdetve ezzel, hogy a béke az emberiség egyik legnagyobb kincse. Vigyázzunk rá, őrizzük, hiszen csak békében lehet teljes, boldog életet élni mindannyiunknak.

Debrecen, 2016.április 23

Huszka Imre
az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke


Kapcsolódó galéria: Kézfogással a gyűlölet ellen! Találkozzunk a Nagytemplom előtt!

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »