mszp.hu | Belföld
2021. november 03. 14:13

Ki hazudik a kontaktkutatással kapcsolatban, Gulyás miniszter vagy az operatív törzs?

A kormánynak minél hamarabb tisztáznia kell a Gulyás Gergely és az operatív törzs közötti ellentmondást a kontaktkutatással kapcsolatban. Van vagy nincs kontaktkutatás Magyarországon? Az operatív törzs hazudik vagy a miniszter tájékozatlan?

Abban az esetben, ha Gulyás Gergely miniszterként nincs tisztában a hatályos szabályokkal, akkor egyértelműen bebizonyította, hogy alkalmatlan arra, hogy a járványkezelés ügyében hétről hétre tájékoztassa az embereket. Kormányzati részről ugyanis a tisztességes kommunikáció hiánya nagyban hátráltatja a járványkezelést, mivel a félretájékoztatással aláássák a védekezésbe, az intézkedések megalapozottságába vetett hitet.

Az MSZP aAzonban már a járvány kirobbanásának kezdetétől folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást követel. Egy világjárvány közepén ugyanis ez lenne a minimum, amit elvárhatnánk a kormánytól, de úgy tűnik, hogy Orbánék még erre sem képesek.

MSZP
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő