2012. február 08. 10:22

Ki hisz nekik?

Szerelmi civódás után kibékülés? - Tarlós István és Rogán Antal állítólag most épp egyetért

Az elmúlt másfél év tapasztalatai alapján nehezen magyarázható, hogy a BKK Zrt. és a főváros vezetése közös közleményben tudatta a világgal, köztük és Rogán Antal, az Országgyűlés és a főváros gazdasági bizottságainak elnöke, V. kerületi polgármester között ”nincs alapvető ellentmondás”.

Már az is kérdéseket vet fel, hogy a BKK a megszüntetésére irányuló javaslatot nem tartja ellentmondásosnak saját céljaival, de a valódi probléma nem ez. Az igazi probléma az, hogy az ilyen fogadkozások, ismerve az elmúlt másfél évet, teljesen alaptalanok és értelmetlenek. Ideig-óráig talán tart majd a tűzszünet Rogán Antal és Tarlós István között, de a kicsinyes háború nem ér majd véget. Ez a háború pedig még rengeteg kellemetlenséget fog okozni Budapestnek, mivel az érintettek teljes erővel támadják egymást tekintet nélkül arra, hogy mi mindent rombolnak le maguk körül. Ez a harc pedig bármilyen ideiglenes és jelentéktelen a város történetében, bármilyen ideiglenes és jelentéktelen politikusok vívják, jelenleg rengeteg fájdalmat képes okozni.

A valódi kérdésről továbbra sem tudunk semmit: hogy mit tervez a Fidesz-KDNP kormánya és városvezetése a BKV márciusi csődjének elkerülése érdekében. Továbbra sem tudjuk, ki, mikor és milyen döntéseket hoz majd meg a közösségi közlekedés életben tartásáért. Vajon tisztában vannak-e a kormányzati és a fővárosi fideszes "illetékes elvtársak" azzal, hogy a BKV bedöntése a munka világában – még az Orbán-Matolcsy-duó ténykedése ellenére is – tevékenykedő budapesti munkavállalók és munkáltatók munkába jutását ellehetetleníti? Így idézve elő a BKV és a főváros csődjén keresztül ok-okozati összefüggéssel az államcsődöt! Az a tény pedig, hogy a tervezett közgyűlési ülést elhalasztották, nem ad okot optimizmusra. A Malév esetében már láttuk, mire képes ez a kormány. Ennek fényében nincs túl sok okunk a bizakodásra.

A legfontosabb alapkérdés továbbra is az nekünk, budapestieknek, hogy a figyelemelterelő "magán háborúk" közepette, "véletlenül" előfordulhat-e, hogy az ostoba gazda levágja a napi 16 milliárd forint adót tejelő budapesti tehenet?

az MSZP fővárosi frakciója