Belföld | hóhelyzet Gíró-Szász András
2013. március 19. 16:55

Ki lesz Giró-Szász utódja?

Valami nagyon nem stimmel az Orbán-kormány körül. Először képtelenek voltak felkészülni a napokkal előre bejelentett hóhelyzetre, majd össze-vissza magyarázkodtak. Még Giró-Szász András is képes volt felelőtlenül viselkedni, hiszen a katasztrófahelyzet miatt 15 órán át ült az autójában.

Tévedés ne essék: a szóvivőt Pintér Sándor belügyminiszter tartja felelőtlennek, hiszen miután nagy nehezen sikerült elrendelnie a riasztást, azt nyilatkozta, "felelőtlenek, akik útnak indultak".

Ha Pintér Sándor szavait komolyan vesszük, akkor ő mindent megtett, széleskörűen tájékoztatta a közvéleményt, aki mégis útra kelt, az felelőtlen avagy tájékozatlan. Nincs rosszabb annál, ha egy kormányszóvivő tájékozatlan, talán csak az, ha felelőtlen. Ha Pintérnek igaza van, akkor a felelőtlenség miatt, ha tájékozatlan, akkor a szakmai hiányosságok miatt kell Giró-Szásznak lemondania.

Sok mindent elárul egy kormányról, mennyire tájékozatlan vagy felelőtlen a szóvivője. Az MSZP szerint nincs szükség tájékozatlan kormányszóvivőre, sem felelőtlen kormányra.

Török Zsolt,
szóvivő