Ki marad itthon?

A legfrissebb adatok szerint Londonban körülbelül 200 ezer magyar él és dolgozik. Ezzel a brit főváros Budapest után Debrecennel együtt versenghet a második legnagyobb magyarlakta város címéért.

Az Orbán-kormány egy dologban teljesít jobban: az ő 3 évük alatt menekültek el a legtöbben a rendszerváltás óta az országból. Jelenleg közel félmillióan dolgoznak külföldön. Ráadásul, ha marad az orbáni agresszív tolvajpolitika, akkor ez a szám csak növekedni fog. Egy kutatás szerint a magyar lakosság fele költözne külföldre egy jó állásért.

Hiába a hazug propaganda, hiába a statisztikák meghamisítása, mindenki a bőrén érzi Orbán politikájának hatását, mindenki látja a döbbenetes számú gazdasági menekültet, a fiatalokat, a családokat, a munkaképes munkanélkülieket, orvosokat és szakmunkásokat.

Mielőtt a magyar népesség tekintetében London után Berlin vagy Bécs felzárkózik a második helyre, tenni kell valamit! Az Orbán-kormány bemutatta, nem képes megoldással szolgálni, csupán saját hazug sikerpropagandájában bízik. Ezért menniük kell!

Az MSZP és a teljes ellenzéki összefogás célja egy élhetőbb ország megteremtése, ahonnan nem menekülnek, hanem ahová hazatérnek az emberek.

Winkfein Csaba,
elnökségi tag