Belföld | Fidesz Zrt. pofátlanság Zsiga Marcell
2012. december 04. 10:04

Ki mint él, úgy ítél

Azt eddig is tudtuk, hogy Zsiga Marcell szerint ma Magyarországon 47 ezer forintból meg lehet élni. Azt azonban nem gondoltuk, hogy a fideszes pofátlanság ma már egészen a fideszes képviselő miskolci házáig ér.

Az esztendő végére való tekintettel most már nem túlzás kijelenteni: Zsiga Marcell az év dolgozója a Fidesz Zrt.-nél. A gazdaságot közgépesítő, az állami földeket családias légkörben osztogató kormánypárt megbecsült tagjának tavaly még csak a duplán felvett képviselői költségtérítéssel sikerült észrevetetni magát.

Idén azonban már a februári hidegben sikerült kihúznia a gyufát, amikor azt mondta: biztosan meg lehet élni negyvenhétezer forintból. Mármint ma. Mármint Magyarországon. A jobb időket aztán csendben töltötte, ám az ősznek már zajos tervekkel vágott neki: előbb luxusingatlant vásárolt Miskolc elitnegyedében, majd sajtóinformációk szerint 7 millió forint közpénzből leburkoltatta a villájának otthont adó utcát. A saját bejáratáig…

Ez már az igazi Fidesz-stílus! Hétmillió forintból közel 150 miskolci munkanélküli egyhavi fizetése jött volna ki (szigorúan 47 ezer forinttal számolva), de Zsiga Marcellbe szorult annyi arrog- és elegancia, hogy csak a saját portája előtt sepregettessen. Akinek meg nincs semmije, az egyrészt annyit is ér, másrészt ne nézzen rá. Ő meg él, mint Marcell Miskolcon. A tündérmesés Fidesz-világ helyett a valóságban élő választó pedig majd ítél.

Török Zsolt,
szóvivő