2012. május 25. 08:54

Ki teszi jóvá a kárt?

A rendőrség szóvivője megerősítette: bűncselekmény hiányában megszüntetik a filozófusok elleni mind a négy eljárást, amelyben Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos milliós gazdasági visszaélésekkel rágalmazott meg jeles magyar filozófusokat.

A gyalázatos rágalomhadjárat, amelynek célja a kormány által „balliberális” szelleműnek tartott filozófusok meghurcolása volt, csúfos véget ért. De ki számoltatja el a volt elszámoltatási kormánybiztost és azokat, akik neki a politikai megrendelést adták?

Ki teszi jóvá az okozott erkölcsi és anyagi kárt? A megrágalmazott filozófusok komoly egzisztenciális sérelmeket szenvedtek, van, aki állását, jövedelmét vesztette el a gyanú miatt. Az erkölcsi kártétel még ennél is nagyobb: lejáratták a magyar tudományos életet, egész Magyarországot azzal, hogy olyanokat támadtak meg alaptalanul, akik eddig az ország nemzetközi jóhírét gyarapították.

Az MSZP elvárja, hogy a kormánybiztos rágalmazásáért a kormány elnézést kérjen, kövesse meg a meghurcolt filozófusokat, az egész magyar tudományos életet, és tegyen meg mindent az okozott kár csökkentéséért.

Kunhalmi Ágnes,                                                   
az MSZP elnökségi tagja

Lendvai Ildikó,
az MSZP országgyűlési képviselője