Kibújt a szög a pénzeszsákból!

Kibújt a szög a kormányzati pénzeszsákból: miután maguktól nem dicsekedtek el vele, az MSZP írásbeli kérdéseire adott válaszokból most kiderült, mennyit költöttek titokban az Orbán-kormány minisztériumai különböző autó, bútor és telefonbeszerzésre: mintegy 100 milliárd forinttal többet, mint szabadott volna.  

Orbán Viktor ismét hamis lapokkal játszott, de ezúttal nem sikerült becsapnia az embereket. Kormányra kerülve még kisebb, olcsóbb, takarékosabb államot és beszerzési stopot hirdetett. De most kiderült: az Orbán-kormány minisztériumai gátlástalanul költik magukra az adófizetők pénzét. Jellemző, hogy a közpénzpazarlásban éppen az állami gazdálkodásért is felelős nemzetgazdasági tárca vezet: csak idén mintegy 4 milliárdot fordítottak autó- és bútorbeszerzésre. Az MSZP kormányra kerülése esetén utána fog nézni ezeknek a kétes kifizetéseknek.

A második Orbán-kormány illegitim kifizetései ma már meghaladják a 100 milliárd forintot. Ezt nevezi Orbán Viktor takarékosságnak? Mennyit költöttek volna luxusra, ha nem spórolnának? Az MSZP felszólítja Orbán Viktort, hogy szerezzen érvényt a saját takarékossági elvárásainak!

Józsa István
frakcióvezető-helyettes