mszp.hu | Belföld | közlemény oktatás | Oktatás
2018. február 05. 12:54

Kiderült: fideszes parancsra teszik tönkre az oktatást

Kiderült: fideszes parancsra teszik tönkre az oktatást
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) korábbi képzési és oktatási igazgatója ma a sajtóban megjelent tanulmánya is azt bizonyítja, hogy a Fidesz parancsára butították le a szakképzést, és főként kormányzati tévhitek miatt esik el több tízezer gyerek attól a lehetőségtől, hogy érettségit és használható tudást szerezzen.
A XXI. században az az ország lehet versenyképes, ahol a gyerekek többsége használható és értékes tudást kap. Nem a futószalag mellett álló munkások képzésére van szükség - ezeket a munkákat ugyanis hamarosan robotok fogják végezni, ahogyan ezt szintén a MKIK korábbi tanulmányában is jelezte. Ennek tükrében még inkább világos, hogy az Orbán-Parragh tengely észérveket és kritikát nem tűrő rendszere tudatosan teszi tönkre Magyarország versenyképességét és ezzel milliók jövőjét is.
 
Ha az MSZP és a Párbeszéd kormányra kerül 2018-ban, a gyermekek tehetségére koncentráló, korszerű, magas színvonalú szakképzést biztosító oktatást fogunk csinálni. Azért dolgozunk majd, hogy minél több gyerek szerezhessen érettségit és szerezhessen főiskolai, egyetemi diplomát.
 
MSZP
Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok