mszp.hu | Belföld
2022. január 03. 14:27

Kiemelten fontos ügyünk a társadalmi szolidaritás!

Kiemelten fontos ügyünk a társadalmi szolidaritás!
A Magyar Szocialista Párt számára kiemelten fontos ügy a társadalmi szolidaritás, ezért az MSZP ezúttal hárommillió forint értékben ad adományokat gyermekjóléti és idősügyi ellátást végző intézményeknek és szociális otthonoknak – jelentette be a párt igazgatója, Molnár Zsolt online sajtótájékoztatón hétfőn.

Az adományokat az intézményvezetőkkel történt egyeztetést követően osztják ki abban a 18 választókerületben, ahol a Magyar Szocialista Párt adja a közös ellenzéki jelöltet – mondta el.

Hozzátette: figyelemmel kísérik a gyermekek jogait, hogy az adományozás ne marketingtevékenység, hanem valós segítség legyen.

Példát kell mutatni egy olyan társadalmi helyzetben, ahol az elszegényedés drámai, ahol fokozatosan szűkülnek a magyar családok életlehetőségei, ahol az üzemanyag- és az élelmiszerárak az egekbe szöktek – indokolta az adományozást.

Az adományokat a párt az országgyűlési képviselői által összeadott Szolidaritási Alapból fedezi, melybe 2018 óta képviselőik a fizetésemelésüket utalják.

Molnár köszönetet mondott a képviselőknek, az aktivistáknak és a jelölteknek, akik az intézményvezetőkkel felvették a kapcsolatot, végül „kormányváltó boldog új évet” kívánt.

Kapcsolódó párttagok