mszp.hu | Belföld
2020. április 10. 10:37

Kijárási tilalom Zuglóban? Rajtunk múlik!

Kijárási tilalom Zuglóban? Rajtunk múlik!
Meg kell óvni gyermekeinket, szüleinket, nagyszüleinket, rokonainkat, barátainkat a koronavírus-járványtól.

Ennek az a feltétele, hogy minimálisra csökkentsük a találkozások számát, és ne hagyjuk el otthonunkat a húsvéti ünnepek idején sem, bármennyire is csalogató, gyönyörű, napsütéses tavaszi idő van.

Nagyon nehéz, de otthon kell maradnunk mindannyiunk érdekében.

Csütörtökön a kormány a kijárási korlátozások határozatlan időre szóló meghosszabbításáról döntött, és az önkormányzatokra bízta, legyenek-e további szigorítások.

Az önkormányzatok elrendelhetik a kijárási tilalmat.

Zugló önkormányzata egyelőre elegendőnek tartja a kijárási korlátozások fenntartását. Nem tervezünk további szigorításokat, de ennek az a feltétele, hogy a kormányrendeletben meghatározott korlátozásokat mindenki betartsa.

Nyomatékosan kérek minden zuglói és budapesti polgárt, a saját és mások érdekében, az élet védelmében, az egészség és a biztonság érdekében: maradjon otthon és csak a legszükségesebb esetben hagyja el az otthonát!

Külön kérek mindenkit, hogy a négynapos ünnep alatt ne menjenek a Városligetbe, sem más parkokba!

Felkértem a kerületi rendőrséget és utasítottam az önkormányzati rendészetet, hogy fokozottan ellenőrizzék a járványügyi szabályok betartását.

Ha betartjuk a korlátozásokat, ha otthon maradunk vagy csak a indokolt esetben hagyjuk el rövid időre az otthonunkat, és akkor is tartjuk megfelelő távolságot, akkor nem kell bevezetni a kijárási tilalmat.

Együtt le fogjuk győzni a koronavírus-járványt!

Viselkedjünk felelősen!

Vigyázzunk egymásra!

Horváth Csaba
Zugló polgármestere

Kapcsolódó párttagok