Kik a Fidesz gazdaságpolitikájának az igazi vesztesei?

A Fidesz folyamatosan azt a hamis látszatot kelti, hogy ma hazánkban a mikro-, kis- és középvállalkozások jobban teljesítenek.

Ezzel szemben az elmúlt három hónapban közel tízezer cég szűnt meg. Soha nem töröltek egy negyedév alatt ennyi vállalkozást a nyilvántartásból.

Ennek oka a Fidesz hibás gazdaságpolitikája. Semmit nem tesznek a hazai kkv-kért, csak újabb és újabb terheket raknak a nyakukba. Versenyképességüket jelentősen rontották az áthárított válságadók, a növekvő adminisztrációs terhek, a jelentősen megemelt tranzakciós illeték, a kapkodva bevezetni kívánt pénztárgépcsere.

A kkv-k helyzetét továbbra is a növekvő terhek, finanszírozási gondok, szűkülő piac és a bizonytalan környezet jellemzi.

Az MSZP olyan Magyarországot akar, ahol a kis- és közepes vállalkozások a termelőszektortól a kereskedőkön át egészen a családi gazdaságokig nemcsak szóban kapnak kiemelt állami segítséget.

Minden eszközzel segíteni fogjuk a kkv-kat, hogy megerősödjenek, folyamatosan fejlődjenek, és biztos megélhetést adjanak az embereknek. 2014-től vállalkozásbarát környezetet teremtünk, átlátható és kiszámítható adórendszert vezetünk be, eltöröljük az értelmetlenül korlátozó jogszabályokat, támogatásokkal növeljük a versenyképességüket és jobb és gyorsabb hozzáférést adunk az uniós forrásokhoz.

Az MSZP kormányra kerülésével a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások is jól járnak!

Tóth Csaba
országgyűlési képviselő