mszp.hu | Belföld | számlázási botrány
2014. szeptember 26. 09:49

Kik állnak a közel 400 millió forintos fiktív számlázási ügy mögött?

Három éves a Kecskeméti KSE Kft. körül kialakult fiktív számlázási botrány. Ennek kapcsán tartott figyelemfelkeltő demonstrációt a helyi MSZP.

Király József, a kecskeméti szocialisták első embere elmondta, hogy immáron három éve nem tudni, hogy kik állnak a közel 400 millió forintos fiktív számlázási ügy mögött, amely révén közpénzek vándoroltak ki a városi üzemeltetésű sportcégből. Hozzátette, hogy ugyan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomoz, ám úgy tűnik, mintha szándékosan lassítanák az ügyet. Az országos nyilvánosságot is segítségül hívták már, de ez sem lendített a felgöngyölítésben. Hangsúlyozta, hogy a fideszes városvezetésnek tudnia kellett ezekről az ügyletekről, ha pedig mégsem tudtak róla, akkor is alkalmatlanok az irányításra. Pláne úgy, hogy a gazdasági ügyekért felelős alpolgármester, Szemereyné Pataki Klaudia indul most a kormánypárti színekben a polgármesteri székért.

Kiemelte, hogy Heringes Anita, az MSZP országgyűlési képviselője a Parlamentben intézett kérdést a fent említett ügy kapcsán a pénzügyminiszterhez, ám helyettese, Tállai András államtitkár kitérő választ adott.

A képviselő asszony, elmondta, úgy gondolja, hogy egy ilyen léptékű ügy nem sikkadhat el, hiszen a kecskemétiek megérdemlik, hogy tisztán lássanak, és a tények tudatában dönthessék el, hogy ki vezesse a jövőben a Hírös Várost.

A demonstráción megjelent a független polgármesterjelölt, Hugyecz Zoltán is, aki hangsúlyozta, hogy az ő vezetése alatt ilyen szabálytalanságok nem fordulhatnak elő, s tiszta viszonyokat teremt a sportfinanszírozás terén is Kecskeméten.

Ezt követően, narancssárga lufikat eresztette a levegőbe, amelyek nejlonzacskókat repítettek a magasba, ezzel szimbolizálva az eltűnt közpénzt. Az ügy három éves évfordulójára egy KSE-logós születésnapi citromtortát („magyar narancs”) is elfogyasztottak. Király József végezetül kihangsúlyozta, hogy reméli az óvodás kor után az iskolás kort már nem éli meg az ügy, s pont kerül a végére, megtalálják a felelősöket. Mint elmondta, ez a közel 400 milliós összeg elegendő lett volna, hogy finanszírozzák a kecskeméti óvodások, bölcsődések érkezési ellátását.