mszp.hu | Belföld
2023. január 23. 16:51

Kikről beszélhet Völner Pál? Valljon színt a Fidesz!

Kikről beszélhet Völner Pál? Valljon színt a Fidesz!
A bukott fideszes államtitkár lehallgatott telefonbeszélgetéseit hozta nyilvánosságra a Blikk, az egyik felvételen Völner Pál azt állította, tud olyanokat mondani, amiktől egyesek széke meginoghat.

Az elhangzottak alapján az MSZP szerint a Fidesznek színt kell vallania, hogy a Völner-ügy szálai milyen kormányzati szereplőket érintenek.

Kikre céloz a nyilvánosságra került hangfelvételen a bukott fideszes államtitkár? Arra a kérdésre pedig a botrány kirobbanása óta nem kaptunk megnyugtató választ, hogy Völner magányos elkövető volt-e avagy bűnszervezet működött a minisztériumok szervezetrendszerében. Polt Péter legfőbb ügyész és Bíró Ferenc az Integritás Hatóság elnöke hétfői találkozóján szóba került-e a politikai szálaktól sem mentes korrupciós botrány?

Emlékeztetőül: az eddig nyilvánosságra került lehallgatási jegyzőkönyvekből és a nyomozati iratokból az derült ki, hogy Varga Judit egykori helyettese az Igazságügyi Minisztériumon kívül is elintézett bizonyos dolgokat a végrehajtó maffia tagjainak. Ezekben az iratokban konkrétan megnevezik Rétvári Bencét, Steiner Attilát, Süli Jánost.

Nemhogy egy minisztérium, hanem a minisztériumok jelentős része gyanúba került. A kérdés már csak az, hogy kikkel és milyen üzleteket kötött Völner Pál a minisztériumokon átívelő korrupciós botrányban, és vajon kiknek a székére utalt a hangfelvételen a bukott politikus.

A Völner-féle ügyek mutatják be a Fidesz-rezsim valódi politikájának lényegét, amely csak a hatalomról, a pénzről és a korrupcióról szól.

MSZP