mszp.hu | Belföld | E.ON közlemény
2014. január 28. 16:06

Kinek az érdekét szolgálta az E.ON-vásárlás?

Továbbra is több mint gyanús a német E.ON magyarországi gázüzletágának megvétele. Az Orbán-kormány botrányos gázüzletének részletei az Európai Bizottságot is érdeklik.

Az MSZP tavaly novemberben azért fordult az Európai Bizottsághoz az E.ON-ügylet miatt, mert a kormány erősen túlárazva, piaci becslések szerint a valós értékénél legalább 200 milliárd forinttal drágábban vette meg a tárolókat és a kereskedőcéget.

Mi áll az Orbán-kormány több százmilliárdos gázmutyija mögött? Ez a kérdés most már több mint egy éve, ám most van csak igazán lehetősége az Orbán-kormánynak az emberek oldalára állni és az ő érdekeiket képviselni ahelyett, hogy a német tulajdonú E.ON érdekeit védenék.

Arra kérjük a kormányzati transzparenciát eddig messziről kerülő Orbán-kormányt, hogy a szokásos mellébeszélés helyett ezúttal adjon világos választ arra, hogy kinek vagy kiknek az érdekét szolgálta valójában a mintegy 350 milliárd forint adófizetői pénzt felemésztő E.ON-vásárlás?

Az MSZP célja, hogy áprilisig átláthatóvá tegye az ügylet minden részletét, a tavasszal felálló Mesterházy-kormány pedig vissza fogja szerezni a feleslegesen kifizetett adófizetői pénzeket.

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes