mszp.hu | letelepedési kötvény Rogán Antal
2017. június 27. 12:47

Kirabolták Rogánékat, de az MSZP az eltűnt letelepedési kötvények ára után is különadót fog kivetni

Privát tolvajok loptak meg állami tolvajokat, amikor kiraboltak egy letelepedési kötvényeket forgalmazó céget. Az MSZP ezúton figyelmezteti Rogán Antalt, hogy a pénz eltűnése nem mentesíti sem őt, sem társait a bezsebelt 157 milliárdos haszon 75 százalékos különadója alól, amit a Botka-kormány 2018-tól fog kivetni a letelepedési kötvényeket forgalmazó offshore cégekre.

Tesszük mindezt azért, mert a letelepedési kötvények forgalmazása is egyfajta rablás: minden magyar ember kirablása. Az így befolyt pénz 20-25 százalékát ugyanis a Rogán Antal vezette Gazdasági bizottság által kiválasztott fideszes offshore cégek teszik zsebre, miközben a teljes, kamattal növelt összeget öt év elteltével a magyar adófizetőknek kell visszafizetniük.

Akár valóban kirabolták Rogánékat, akár egy fideszes trükk az egész, Botka László kormánya jövőre el fogja számoltatni a kötvényforgalmazó cégeket, a pofátlanul magas haszonra pedig 75 százalékos különadót vet ki. Felszámoljuk ezt a fideszes korrupciót, amely nem csak az államkincstárnak okoz kárt, hanem a magyar emberek biztonságát is veszélyezteti.

Szakács László
az MSZP frakcióvezető-helyettese