mszp.hu | Belföld | feljelentés Kecskemét mutyi
2014. március 06. 15:30

Király József feljelentést tesz

Feljelentést tesz Király József, az MSZP helyi és megyei vezetője, mert szerinte az a két tanulmány, amit az önkormányzat megrendelt, csak a fénymásolás árát éri, nemhogy 37,5 millió forintot.

- Hiába szeretnénk több éve az oly áhított tisztaságot a közéletben, nehéz dolgunk van, mert több éves ügyekben sem kapunk tájékoztatást, nem csak az adófizető polgárok, hanem én, mint városi  képviselő, az MSZP önkormányzati frakcióvezetője sem – kezdte Király József, képviselőjelölt társával, Laskovics Diánával, csütörtökön délelőtt tartott sajtótájékoztatójukon.

A bejelentés apropója az volt, hogy a napokban jogerősen pert nyert az önkormányzat ellen egy volt köztisztviselő, aki négy éve nem volt hajlandó átutalni két, egyenként 18 millió 750 ezer forintos, üzletviteli tanácsadásról szóló számlát, ugyanis nem volt meg rajtuk a szabályos hivatalvezetői ellenjegyzés. A munkaügyi bíróság szerint, mivel ennek a hiányosságnak a jelentése miatt retorziók - prémiumelvonás, áthelyezés - érték Csorba Antalné köztisztviselőt, megilleti az elmaradt jutalma, valamint egymillió forint kártérítés, mert a hivatal bizonyítottan megsértette vele szemben az egyenlő bánásmód követelményeit.

Csorbáné pere hallatán Király József szeretett volna fénymásolatot kérni a két üzletviteli tanácsadás címén jegyzett tanulmányról, hogy pontosan miért is fizetett ki a város két családi házra való közpénzt. Határ Mária, jegyző azonban a kiadást megtagadta, mondván, azok szerzői jogvédelem alá esnek.

Ennek okán Király József csak beletekinthetett a két tanulmányba, és a látottak alapján úgy döntött, hogy feljelentést tesz, mert véleménye szerint ezek fércmunkák, az Integrált Városfejlesztési Stratégia, valamint a Közlekedés Tudományi Intézet egy korábbi tanulmányának az összeollózásából születtek.

Király József hangsúlyozta: mindezek mellett kérem a polgármester urat, hogy rendeljen el belső vizsgálatot a gazdálkodási osztályon, mert ez mára tűrhetetlenné vált, hogy minden évben kiesik egy csontváz és nincsen felelős. Hozzátette: először jött a KSE Kft. ügye, amelyben egy sorszám alatt három különböző javított számla is született, amelyet a hivatal befogadott, majd jött Csorbáné kálváriája, amelynél a munkaügyi perben derült ki, hogy a két számla és a teljesítésigazolások mára nem azonosak a négy évvel ezelőttihez képest.

Ez utóbbiban a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség indított eljárást.