mszp.hu | Kecskemét
2016. április 28. 14:53

Király József napirend előtti felszólalása

Király József napirend előtti felszólalása
Az utóbbi időben Kecskemét észrevehető módon egyre többet szerepel az országos vezető hírek között. Néhány hónapja városunk neve a jövőre megrendezendő vizes világbajnokság úgynevezett imázsfilmjével került a címlapra. A filmkészítést firtató ellenzéki ké

Annál is inkább teszem ezt, mert Kecskemét hírnevét azóta sajnos nem csak az említett film készítésének körülményei rontották, hanem három hete fény derült arra is, hogy a fideszes Horváth Zsoltnak, aki 16 évig volt a parlamentben országgyűlési képviselőnk, különböző érdekeltségei voltak offshore cégekben, melyeket nem tüntetett fel vagyonbevallásában. Rá egy hétre szintén a Fidesz köreiből dr. Kerényi János, aki jelenleg is országgyűlési képviselő és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetője volt, közvetlen hozzátartozóinak offshore cégeiről szólt a híradás. Akkor, amikor Orbán Viktor 2010-ben az offshore-lovagok elleni hadjáratát elindította, ki gondolta volna, hogy a Fideszben bort isznak és vizet prédikálnak?

Azt, hogy további kecskeméti képviselő lehet-e érdekelt ilyen cégekben, nem lehet tudni, hiszen felhívásom ellenére azóta is mélyen hallgatnak erről országgyűlési képviselőink, de itt a Közgyűlés tagjai közül sem nyilatkoztak a szocialista frakció kivételével ebben az ügyben. Akkor kik is azok, akik rontják Kecskemét hírnevét?

A következő Kecskemétet is érintő ügy nem más, mint a Magyar Nemzeti Bank Alapítványainak botrányos költései. Ebben nagyban érintett a PADMA, azaz a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány, amely a Kecskeméti Egyetem létrehozását, felépítését hivatott megtenni. Számomra, de elmondhatom, hogy sokak számára megdöbbentő volt az a hír, hogy egy nagyon nemes cél leple alatt több tíz millió forint ment haveroknak, rokonoknak. Ezáltal veszélybe kerülhet a Kecskeméti Egyetem megépítése, nem beszélve arról, hogy nem méltó ez a Kecskeméti Főiskola hírnevéhez sem. Akkor, amikor ez az Alapítvány is közpénzt kezel, azaz mindannyiunk pénzét, elfogadhatatlan, hogy mindezt közbeszerzések nélkül, rokonoknak, haveroknak szórja szét.

Ezek után azon sem lehet csodálkozni, hogy az Alapítvány által nemrég létrehozott Kecskeméti Duális Oktatás Zrt-nek - melynek célja a felsőfokú szakemberképzés megújítása, valamint a Kecskeméti Gazdálkodástudományi kar és Campus épületének megvalósítása - vezérigazgatójául Polgármester asszony férjét, Szemerey Szabolcsot nevezték ki.

Tisztelt Polgármester Asszony! Ön szerint etikus ez így? Lehet-e kockáztatni önös vagy családi érdekből a város számára kiemelkedően fontos intézmény létrehozását? Ön szerint rendben van, hogy az Önök pártcsaládja, amely régóta vezeti Kecskemét városát és sorban adja annak országgyűlési képviselőit, offshore és botrányos alapítványi pénzek miatti ügyekkel lejáratja Kecskemét hírnevét, mely nemrég szépen fénylett a Mercedes csillagától?

Köszönöm a szót!

Kapcsolódó párttagok