mszp.hu
2015. december 17. 15:42

Király József napirend előtti felszólalása a kecskeméti közgyűlésben

Király József napirend előtti felszólalása a kecskeméti közgyűlésben
Az esztendő végének közeledtével, advent idején, nekünk is számvetést kell készíteni a mögöttünk hagyott évről, és fel kell készülnünk az elkövetkezendő év kihívásaira. A mai napon ezt meg is tesszük, hiszen február helyett már decemberben közgyűlés elé kerül a jövő évi városi költségvetés.

Mégis azonban napirend előtti felszólalásomban arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az ünnep közeledtével nagyon fontos odafigyelni szeretteinkre, hozzánk közel állókra. Annak ellenére, hogy a Fidesz dicshimnuszokat zeng a gazdaság állapotáról és az emberek vagyoni helyzetének gyarapodásáról, egyre többen élnek mélyszegénységben, és egyre többen veszítettek korábbi életszínvonalukból. Az alacsony fizetések miatti pénzhiány nem egy családban okoz lelki konfliktust, melyek az ünnepek alatt még jobban előjönnek és sajnos ennek legnagyobb elszenvedői mindig a gyermekek.

A szeretethiány mellett sokaknak szembesülni kell azzal, hogy nem jutnak meleg ételhez a karácsonyi időszakban sem. A városi élelmiszerosztások és más karitatív tevékenység az ünnep elmúltával kifullad. Éppen ezért szeretném arra felhívni a figyelmet, hasonlóan ahhoz, ahogyan mi, szocialisták évek óta tesszük, a következő hónapokban is biztosítsunk meleg ételt a rászorulóknak és segítsük őket abban, hogy otthonuk fűtése is biztosított legyen.

E gondolatok mellett kívánok áldott, békés karácsonyt és egy sikeresebb, boldogabb új évet Kecskemét minden polgárának a szocialista frakció nevében! Külön szeretném köszönetünket kifejezni a Városháza dolgozóinak és mindazoknak, akik egész éves tevékenységükkel segítették közgyűlési munkánkat.

Végezetül engedjenek meg egy Ady Endre idézetet:

„Karácsonyi rege
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra…”

Kapcsolódó párttagok