mszp.hu | Belföld | Quaestor Kecskemét
2015. április 09. 11:08

Király József sajtótájékoztatója a Quaestor botránnyal kapcsolatban

A Fidesz a védjegye, Orbán és Szijjártó pedig a reklámarca volt a Quaestornak" - mondta Király József, az MSZP Bács megyei és kecskeméti elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet a kecskeméti Quaetor iroda előtt tartott.

Bács-Kiskun megyében két takarékszövetkezet bukott be pár év alatt, közel 50 ezer betétes járt pórul a Soltvadkerti és az Orgoványi Takarékszövetkezetekkel. A fenti két ügynek, valamint a Quaestor-botránynak egy közös pontja van, Kiss Szilárd, aki moszkvai mezőgazdasági attasé volt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megbízásából. Kiss mindhárom esetben ott volt, mikor a bajok történtek - hangzott el.

Király József kiemelte, hogy az MSZP volt az egyetlen olyan párt, amely kinyitotta kapuit a bajba jutottak előtt. Kecskeméten közel 400-an keresték fel irodájukat, s többen egybehangzóan állították, hogy azért bíztak a Quaestorban, mert látták, hogy Tarsoly Csaba cégvezér Orbán Viktor és Szijjártó Péter mellett szerepel a különböző eseményeken, ezért úgy gondolták, nem lehet gond a pénzügyi vállalat hátterével.

"A Fidesz a védjegye, Orbán és Szijjártó pedig a reklámarca volt a Quaestornak" - jelentette ki Király, majd hozzáfűzte, hogy pártja azt követeli a kormánytól, hogy azonnal találják meg és vonják felelősségre a tetteseket, valamint minél hamarabb kártalanítsák a betéteseket.