Kirekesztő törvények sora jöhet

Súlyosan kirekesztő lépést készül elfogadtatni a KDNP-frakció az országgyűléssel. Legújabb lázálmuk, hogy a tranzakciós illetéket a házastársak között eltörölné, férj és feleség egymás közt nem fizetne az átutalásért, ám az élettársak igen.

Sőt, tisztázatlan, hogy szülő és gyermeke egymás közt ingyen utalhat-e! Másik ötletük, "adásvételi szerződéssé" alacsonyítanák az élettársi kapcsolatot, miközben tudjuk, hogy a gyermekek negyven százaléka születik ilyen családban. Ők kiesnek a szociális hálóból?

Nem kapnak GYES-t, családi adókedvezményt, családi pótlékot? Ezek a szabályok kirekesztenek és megbélyegeznek többszázezer embert. Azokat, akik ugyanúgy családban élnek, mint mások, csak épp nincs papírjuk a házasságról.

A KDNP mint a Fidesz hű csatlósa csak olyan ötletekkel tudja észrevetetni magát, melyek teljesen szembe mennek a józan ésszel és a mai magyar valósággal. Ezekkel az antidemokratikus intézkedésekkel az állam újra a hálószobánkba lép!

Eljön az idő, amikor a szőkék utalhatnak ingyen? Vagy azok, akik az Orbán-kormányra szavaznak? Lesznek majd elsőrendű meg másodrendű állampolgárok? Jön majd a Horthy-korszak vallási meg faji megkülönböztetésen alapuló törvénykezése?

Elég volt a megkülönböztetésből! Elég az Orbán-kormány diszkrimináción alapuló politikájából! Új kormányra van szükség, olyanra, amely az esélyegyenlőség elvét képviseli, és minden magyar állampolgárt egyformán értékesnek tart!

Bangóné Borbély Ildikó,
elnökségi tag