mszp.hu | Belföld
2023. február 14. 10:30

Kis Andrea: Meg kell őrizni Hódmezővásárhelyt a Fidesszel szemben

Kis Andrea: Meg kell őrizni Hódmezővásárhelyt a Fidesszel szemben
„Nekem egyetlenegy fontos célom van: megőrizni a várost a Fidesszel szemben. Ez fogja meghatározni a jövőben is a tevekénységem és a politikai döntéseim” – jelentette ki Kis Andrea, az MSZP elnökségi tagja a Spirit FM műsorában.
„Látnunk kell azt, hogy ez csak közösen működik. Hiába szeleteljük újra a tortát, az csak egy önbecsapó folyamat” – mondta az MSZP helyi szervezetének elnöke, aki csütörtökön mondott le alpolgármesteri tisztségéről, mert, mint mondta, nem arra szövetkeztek, hogy a 2018 előtti rendszer tükörképét hozzák létre. Lemondásához az adta a végső lökést, hogy Márki-Zay Péter polgármester azzal vádolta őt és egy másik képviselőtársát, hogy a város ellen dolgoznak.
 
„Úgy értékeltem, hogy ez nemcsak megalapozatlan vád, hanem azok számára is egy komoly sértés, akik az elmúlt évtizedekben ellenzékiként nagyon sokat küzdöttek azért Vásárhelyen, hogy egyáltalán legyen ellenzék, amire 2018-ban lehetett építeni” – fejtette ki véleményét a szocialista politikus, hozzátéve: Márki-Zay kijelentése után nyilvános találkozóra hívta a polgármestert és levelet is írt neki, de választ nem kapott.
 
 
Az MSZP elnökségi tagja elmondta, Márki-Zay már a tavalyi országgyűlési választás után le akarta mondatni, ő azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a polgármester a szándékát vigye a közgyűlés elé, amely őt megválasztotta. A közgyűlés leszavazta a menesztését, Márki-Zay erre azonban az önkormányzati törvényben szereplő jogosítványainál fogva önállóan is elvette jogköreit.
 
Kérdésre válaszolva a jászberényi ellenzéki időközi választási győzelemről azt mondta: „csodák nincsenek”, összefogással arattak ott az ellenzéki pártok: az MSZP, a Jobbik, a Momentum és a Kossuth Kör képviselői, győzelmet. És bár pártlogók nem szerepeltek a versenyben, mint mondta, helyben minden választó tudja, ki melyik párthoz tartozik.
 
„A politika nem egy vegykonyhában áll elő” – mondta a politikus, hozzáfűzve: ha valaki elindul egy választáson, majd egy város költségvetéséről dönt, „az onnantól kezdve már nem civil.” Kis Andrea szerint a politikában mindig változnak a körülmények, és a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva készülni kell.

Kapcsolódó párttagok