MTI/mszp.hu
2012. augusztus 18. 16:36

Kisebb és drágább új kenyeret kapunk a kormánytól

Kisebb és drágább kenyeret kap az ország augusztus 20-ára az "Európával hadban álló kormánytól", hiszen a statisztikai mutatók gazdasági recesszióról és rendkívül magas inflációról tanúskodnak.

Józsa István, a szocialisták frakcióvezető-helyettese beszélt erről szombaton, az MTI-nek, hangsúlyozva, hogy Matolcsy György gazdaságpolitikáját, a "matolcsyzmust" súlyos felelősség terheli a jelenlegi rossz helyzet kialakulásáért.     

Kiemelte: a nemzetgazdasági miniszter "extra adóemeléseinek" tudható be például a magas infláció negyven százaléka. A politikus szerint e nélkül az ország már az uniós célnak megfelelő, 3,5 százalékos infláció környékén teljesítene.     

Józsa István felidézte Orbán Viktor ellenzékben tett nyilatkozatát, vagyis nem azon kell vitatkozni, hány szeletre vágjuk a kis tortát, hanem azt kellene elérni, hogy nagyobb tortát süthessünk. Az MSZP szerint ehhez új kormányra, gazdaságpolitikai fordulatra, de mindenekelőtt Matolcsy György menesztésére lenne szükség. "A végső ünnepi megoldás" pedig 2014-ben jöhet el, amikor végre egy a nemzetközi bizalmat is visszanyerő új kabinet állhat fel - fűzte hozzá.