Kisvállalkozások nagy vegzálása

Váratlanul visszavonta két újabb online pénztárgép forgalmazási engedélyét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH). Az előzetes tájékoztatás nélkül meghozott döntés nemcsak a forgalmazókat döbbentette meg, hanem az online kasszák bevezetése körüli káosszal több mint fél éve vegzált kis- és középvállalkozásokat is. A kormányzati kapkodást mutatja, hogy az engedély-visszavonás hírére a Nemzetgazdasági Minisztérium soron kívül hívta össze a pénztárgépátállást segítő munkabizottságot.

A MKEH váratlan döntése több tízezer vállalkozást érint, akik most kezdhetik elölről a kassza utáni kutatást, és minden jel arra mutat, hogy végül az egész pénztárgépcsere is csak a kiválasztott Fidesz-közeli cégek kasszáját fogja gyarapítani.

A pénztárgépátállás körüli káosz már eddig is több ezer vállalkozás megszűnéséhez járult hozzá: több ezer csőd szélén táncoló cég adta fel a kiszámíthatatlansággal és a növekvő terhekkel való szélmalomharcot a pénztárgépcserével járó extrakiadások és adminisztráció miatt. A magyar gazdaság azonban nem engedheti meg magának, hogy újabb munkahelyteremtő magyar vállalkozások menjenek tönkre!

Az MSZP a pénztárgépkáosz felszámolása érdekében az érintett cégek azonnali kártalanítását, valamint a támogatási határidő meghosszabbítását követeli, hogy azok a vállalkozások is hozzájussanak a segítséghez, amelyek időben beadták igénylésüket, de még mindig nem jutottak pénztárgéphez!

Burány Sándor,
országgyűlési képviselő