Kiszámítható gazdaságpolitika a befektetői bizalomért

Kiszámítható gazdaságpolitikát ígért a befektetők bizalmának visszaszerzése érdekében a Magyar Szocialista Párt elnöke csütörtökön Budapesten, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) rendezvényén.  

Mesterházy Attila kijelentette: ha az MSZP esélyt kap a választóktól 2014-ben, akkor a kormányzás első két évében arra fog koncentrálni, hogy helyreállítsa a befektetői bizalmat.

"Magyarország ma nincs rajta a befektetők radarján" - mondta és hozzátette, hogy szerinte újra kell indítani a gazdaság motorját.

A pártelnök hangsúlyozta, hogy a gazdasági növekedéshez és a munkahelyteremtéshez beruházásokra van szükség, ezért szívesen látják a külföldi és a magyar befektetőket egyaránt.

A hallgatóság soraiból érkező kérdésekre válaszolva elmondta: a főbb pontokban nincs különbség az Együtt 2014 és az MSZP gazdasági programja között.

Kijelentette: a 2014-es választások előtti kampány Magyarországon "nem demokratikus pártok közötti demokratikus versengés lesz". Mint kifejtette, a nyugati országokban, Európában és az Egyesült Államokban rendszerint kemények a választási kampányok, a pártok nem kímélik egymást, de van egy közös alap, kölcsönös tisztelet. Versenytársai, és nem ellenségei egymásnak - mondta, hozzátéve, hogy Magyarországon nem ez a helyzet, és ezen változtatni kell. Kijelentette, ha az MSZP kormányra kerül, szeretné bevonni a jobbközép ellenzéket néhány, a négyéves cikluson átívelő politikai döntésbe, például az európai uniós fejlesztési források felhasználását vagy az energiaszektort érintő ügyekben.

Mesterházy Attila leszögezte, az MSZP nem tesz irreális ígéreteket a kampányban, csak olyanokat, amelyekhez hozzá lehet rendelni a megfelelő költségvetési forrásokat.