2012. január 18. 17:41

Kiszámítható jövő?

Halmi József megyei frakcióvezető mai sajtótájékoztatóján szólt többek között azokról a kormányzati intézkedésekről, amik kiszámíthatóságot és biztonságot ígértek, ezzel szemben egy kiszámíthatatlan jövőt eredményeznek az emberek életében.

Köztisztviselőket küldenek el, pedig tavaly 100 milliárdokat költöttek a kormányhivatalok kialakítására. Ezzel bizonytalanságot okoznak az intézményhálózatoknál is, amik a kormányhivatalok alá lettek rendelve.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatás levelet küld az egészségkárosodás miatt járadékból élőknek, és 27.000 forintos kiszámítható jövőt ígér nekik. Ez felháborító!

Kiszámíthatóvá teszik a 22.800 forint járadékot is, amit az önkormányzatok folyósítanak.

Kiszámíthatóvá teszik az önkormányzati közszolgák jövőjét is, hiszen előre jelzik, a 2013-as leépítést.

A biztonságot a kormány a csökkenő és stagnáló bérekkel képzeli megteremteni?

Adócsökkenést ígértek, ezzel szemben nyugdíjjárulékot emeltek, jövedelemadót és áfá–t emeltek.

A családbarát kormányzás alatt a Gyeden lévő anyukák is rosszabbul járnak, hacsak nem 180.000 forint feletti bér után kapják az ellátásukat.

A felsőoktatás is kiszámítható lett, egy biztos, hogy fele annyi fiatal kezdheti meg tanulmányait az idén államilag finanszírozott formában, mint tavaly.

A szegény családok biztos, hogy egyre nehezebben élnek, a jómódúak pedig élnek a lehetőségeikkel. Nem tudják az emberek miből adjanak a gyerekeiknek enni, miből fizessék ki a rezsit, mi lesz velük. Ezt nevezzük kiszámítható, biztonságos jövőnek?

A kormány a központosított hivatalokat már létrehozta, és most átnevezi azokat a politikai alapon létrehozott Járási Hivatalokra. Nem látni, mi alapján alakítanak ki a megyében tizenkét Járási Hivatalt újabb százmilliárdokból, de azt már tudjuk, hogy sorakoznak a Fideszá-katonák a tisztségekért, és lesz ki politikai alapon felügyelje az önkormányzatokat.

Szép kilátások!