Kiszámított beszámíthatatlanság

A Költségvetési Tanács kiszámította, hogy Orbán és Matolcsy gazdaságpolitikája beszámíthatatlan. Kovács Árpád kijelentései alátámasztják, amit az MSZP szakpolitikusai régóta mondanak: Orbán beszámíthatatlan pályát épített ki a magyar gazdaság számára.

A KT elnöke ma kimondta: a két Matolcsy-csomag nettó hatása messze nem annyi, mint azt Matolcsy György bejelentette (767 milliárd helyett 453 milliárd). Majd azt is világossá tette, "a több százmilliárd forintos kamatkülönbözet miatt elgondolkodtató, hogy érdemes meghajolni a nemzetközi szervezetek feltételei előtt", illetve "hiányoznak a gazdasági növekedés beindulásának feltételei, a nagy kérdés az, hogy a magyar gazdaság jelenlegi recessziója átmeneti lesz-e."

Világos beszéd: az Orbán-kormány tébolyult szabadságharca százmilliárdos kiesést jelent a költségvetésnek. Az MSZP üdvözli, hogy végre egy Fidesz által kinevezett szakember is kimondja ezeket az általunk többször hangoztatott tényeket.

A szabadságharcot be kell fejezni, és egy átgondolt, valós alapokon nyugvó gazdaságpolitikába kell kezdeni! Ehhez elkészült az MSZP átfogó gazdasági programja, melynek megvalósításába a kormányváltás után bele lehet fogni.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő,
a Gazdasági és informatikai bizottság tagja