Belföld | vitanap közlemény
2012. november 06. 06:45

Kit terhel a felelősség...

... a 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyon lenyúlásáért? ... a csökkenő bérekért, a növekvő árakért, amelyek miatt a fizetések és nyugdíjak vásárlóértéke több, mint 10 százalékkal csökkent 2010 óta? ... a duplakamatra felvett hitelekért, amelyek eddig több mint 100 milliárd forinttal terhelték meg a magyar családok kasszáját?

... azért, hogy a létminimum alatt élők száma 2010 óta több mint négymillióra nőtt? ... a csökkenő régiós mutatókkal szemben itthon csak stagnáló munkanélküliségi rátáért? ... fiatalok ezreinek kirekesztéséért a köz és a felsőoktatásból? ... az egészségügyi ellátórendszer és a kórházi várólisták 2010 óta bekövetkezett drasztikus rosszabbodásáért, illetve hosszabbodásáért? ... a fejlesztési források kifizetésének több mint két éve tartó akadozásáért, amely miatt félő, hogy hazánk több százmilliárd forint EU-támogatást fog elbukni? ... hazánk nemzetközi presztízsének kétéves rombolásért, az elillant befektetői bizalom miatt meghiúsult munkahelyteremtő beruházásokért? ... a földek oligarcháknak való bérbeadásáért, a helyi gazdák kisemmizéséért? ... kulturális intézmények tucatjainak megszűnéséért? ... a demokratikus jogállami intézményrendszer, a fékek és ellensúlyok, a független és pártatlan közmédia megszüntetéséért? ... a Magyar Köztársaság felszámolásáért?

Napról napra közelebb az idő, amikor ezekre a kérdésekre is válaszok kellenek majd. Ezeket Magyarország legkésőbb 2014-ben meg is fogja adni.