mszp.hu | Belföld
2024. február 13. 09:12

Kiterjesztette az aláírásgyűjtést a közvetlen elnökválasztásra is az MSZP

Kiterjesztette az aláírásgyűjtést a közvetlen elnökválasztásra is az MSZP
Aláírásgyűjtésbe kezdett az MSZP annak érdekében, hogy választhassák az emberek közvetlenül a köztársasági elnököt, illetve, hogy az ellenzék induljon közösen a június 9-i választáson. Minderről Molnár Zsolt, a párt igazgatója beszélt a Móricz Zsigmond körtéren tartott sajtótájékoztatóján, kedden.

Miután a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyért felelős miniszter és a Fidesz EP-listájának vezetője, az MSZP most azt szeretné elérni, hogy választhassák közvetlenül az emberek a köztársasági elnököt – hangzott el Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatójának keddi sajtótájékoztatóján. A párt már korábban aláírásgyűjtésbe kezdett a közös ellenzéki indulásért a június 9-i EP- és önkormányzati választásokon, ezt kiegészítették a közvetlen elnökválasztás javaslatával.  A szocialista politikus fontosnak nevezte, hogy ne a parlament válasszon pártérdekből köztársasági elnököt, illetve, hogy az ellenzéki pártok a hatalommal szemben közösen tudjanak fellépni.

Az MSZP eközben közleményt is kiadott, amiben azt írják: a párt benyújtotta az Alaptörvény-módosítást a közvetlen elnökválasztás érdekében. 

Kapcsolódó párttagok