mszp.hu | Belföld | beutazási tilalom közlemény
2014. október 22. 15:03

Kitiltási ügy: a BM azonnal intézkedjen az esetleges nemzetbiztonsági kockázatok feltárása érdekében!

Az egyes kormányzati tisztviselők kitiltásáról szóló amerikai döntés világosan jelzi, hogy a kormányzatot átszövő korrupció immár nemcsak a magyar gazdaságot mérgezi, de a nemzetbiztonságra és hazánk külkapcsolataira is súlyos veszélyt jelent. Sokatmondó, hogy e veszélyek és kockázatok Orbán Viktor kormányát kevéssé érdeklik. A Nemzetbiztonsági bizottság ülésén a Miniszterelnökséget vezető miniszter még arra sem tudott választ adni, hogy a NAV vezetői érintettek-e a botrányban, holott ők a legszigorúbb (korábbi "C" típusú) nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személyek.

Ezért felszólítjuk Pintér Sándor belügyminisztert, utasítsa az Alkotmányvédelmi Hivatalt annak kivizsgálására, hogy a központi államigazgatási szervek nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső vezetői, illetve vezető beosztású munkatársai érintettek-e a kitiltási botrányban! A nemzetbiztonsági fenyegetés elhárítása érdekében ez az első, megkerülhetetlen lépés.

Emellett továbbra is követeljük, hogy kormányfőként és a Fidesz elnökeként Orbán Viktor maga is vállalja a felelősséget a kialakult helyzetért!

Molnár Zsolt,
a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke,

Harangozó Tamás,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke