MTI/mszp.hu
2011. január 07. 15:15

Kíváncsian várjuk a Médiamindenhatóság állásfoglalását

A Republikon Intézet minapi felmérése szerint a kormánypártok a Híradó 83 százalékát (!) uralják, az ellenzék alig jut szóhoz, és a kormányt legtöbbször maga a kormány kommentálja.

Sajátosan értelmezi a magyar választóktól kapott kétharmados felhatalmazását a kormány, amely hatalmával súlyosan visszaélve az elmúlt hónapokban szabályosan megszállta a közmédiumok hírműsorait, köztük is elsősorban az MTV esti Híradóját.
Azonban a világbotrányt kavart, alkotmányellenes, ám január elseje óta hatályos magyar médiatörvény többek között úgy rendelkezik, hogy a "médiaszolgáltatások kötelesek a közérdeklődésre számot tartó helyi, országos, nemzeti és európai, valamint a Magyar Köztársaság polgárai és a magyar nemzet tagjai számára jelentőséggel bíró eseményekről, vitatott kérdésekről sokoldalúan, tényszerűen, időszerűen, tárgyilagosan és kiegyensúlyozottan tájékoztatni".
Az MSZP ezért kíváncsian várja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (más néven Médiamindenhatóság) ezzel kapcsolatos állásfoglalását.