Kivándorlási válság: az EMMI szerint a fiataloknak nincs semmi problémájuk, 250 ezren mégis csomagolnak

Kivándorlási válság: az EMMI szerint a fiataloknak nincs semmi problémájuk, 250 ezren mégis csomagolnak
Az EMMI-nek két napjába telt, míg sikerült hatalmas csúsztatásokkal értékelnie a Magyar Ifjúság Kutatás 2016 eredményeit.
A minisztérium „győzelmi jelentése” szerint a korábbi felmérésekhez képest javultak az eredmények, ezzel szemben a valóság az, hogy a már kivándorolt 600 ezer magyar után további 250 ezren készülnek az indulásra.
 
Az EMMI úgy gondolja, hogy minden támogatást megadnak a fiataloknak, a valóság azonban az, hogy az Orbán-kormány minden támogatást elvesz tőlük: a családi pótlékot továbbra sem emelik, a cafeteriával elveszik a pályakezdők járulékkedvezményét, a fiatalok lakhatási támogatását és a diákhitel törlesztésre járó kedvezményt is. Ezeknek a munkavállaló ellenes lépéseknek az az eredménye, hogy már minden hatodik magyar gyermek külföldön születik.
 
A Fidesz büszkén állítja, hogy támogatja az otthonteremtést is, de a számok szerint nincs semmire büszkének lennie, hiszen a fiatal párok 83%-ának esélye sincs saját lakásba költöznie, önálló életet kezdenie, ha szerintük ez siker, akkor mi számít kudarcnak?
 
Ahelyett, hogy továbbra is letagadják és álproblémának tekintik a valóságot, inkább hozzanak érdemi lépéseket a kivándorlási válság kezelése érdekében.
 
MSZP
Torzsa Sándor, a Societas elnöke

Szavazz a szocikra!

2024-05-22 10:12