mszp.hu | Belföld | várólisták közlemény Orbán Viktor
2014. február 14. 15:30

Kivárhatatlan várólisták

Az Orbán-kormány 4 éve alatt 300 milliárd forintot vont ki az egészségügyből. Ennek eredményeként a várólisták végeláthatatlan hosszúságúra nyúltak. Jelenleg 65 ezer ember vár valamilyen műtétre az országban. Hiába csepegtetett a Fidesz a kampány miatt némi pénzt a várólisták rövidítésére, ez csak felületi kezelés, de nem oldja meg a kivárhatatlan várólisták problémáját.

A várólisták mellett a diagnosztikai vizsgálatokra való bejutás időtartama is jelentősen megnőtt. Aki időben szeretné megvizsgáltatni magát, ha megteheti magánszolgáltatóhoz fordul. Ha így nézzük, Orbán Viktor mégiscsak fizetőssé tette az egészségügyet.

A Fidesz-KDNP kormány a szegényeket az út szélén hagyja – betegen.

Orbán Viktor a 4 év alatt alig ejtette ki a száján az egészségügy szót. Nem véletlenül. A futballőrült miniszterelnököt nem érdekli az emberek egészsége. Orbán Viktort csak a foci érdekli. Abból a pénzből, amit a magyar emberek egészségére kellene fordítani, Orbán Viktor stadionokat épít. Egy felelős kormányfő soha nem tenne ilyet.

A Mesterházy-kormány véget vet ennek a helyzetnek. Radikálisan lerövidítjük az előjegyzési és várólistákat, és elérjük, hogy ne kelljen 6-12 hónapot várni egy-egy diagnosztikus vizsgálatra vagy műtéti beavatkozásra. Rendbe tesszük az egészségügyet, hogy mindenki megkapja az állapotának megfelelő, gyors és szakszerű egészségügyi ellátást.

Kormos Kata,
szóvivő