Kocsis Máté folytatja a hazudozást

A Fidesz kommunikációs igazgatója most épp a devizahitelesek nehéz helyzetének kialakulását próbálja az MSZP-re kenni.

A volt MIÉP-es képviselő azonban tudja, hogy a ma súlyos gondot okozó devizahitelek az előző Orbán-kormány alatt indultak el. Ráadásul az akkori jegybankelnök, Járai Zsigmond azután sem ellenezte a hitelezést, hogy többszöri figyelmeztetést kapott svájci kollégájától.

Kocsis megkérdezhetné Orbán Viktort: miért biztatta már ellenzékben a fideszes önkormányzatokat devizahitel-felvételre? Számon kérhetné: hol vannak a beígért munkahelyek és a növekvő bérek, amiből az emberek képesek lennének fizetni a megemelkedett törlesztő részleteket? Mivel a devizahitel-bomba akkor robbant, amikor 2010-ben a Fidesz politikusai nyilatkozataikkal bedöntötték a forintot, megkérdezhetné Kósa Lajost és Szijjártó Pétert is: kinek a biznisze volt a forint tudatos, brutális bedöntése?

Az Orbán-kormány miatt a forint azóta jóval kevesebbet ér, mint a kormányváltás előtt. Akkor 265 forint volt egy euró, és 185 egy svájci frank, ma 300 forint körül váltják az eurót, és 240 körül a frankot. A Fidesznek inkább ezzel kellene foglalkoznia, meg azzal, hogy olyan gazdaságot építsen, amely a forintárfolyamot is rendbe rakja.

Kocsis Mátétól már megszokhattuk, hogy hazudik, majd nyilvános bocsánatkérésre kényszerül. Mivel ismét átlépett egy határt, felszólítjuk, hogy kérjen bocsánatot hazug kijelentéseiért!

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes