Kocsis Máté válaszait várjuk

Kérdésekkel reagált a Fidesz kommunikációs igazgatójának Mesterházy Attilához, az MSZP vezetőjéhez intézett kérdésére a szocialista párt szóvivője, Török Zsolt.

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján tett fel kérdést Mesterházy Attilának arról, hogy továbbra is fenn kívánja-e tartani a kapcsolatot a baloldal "erőszakos és szélsőséges" szereplőivel, akik vasárnapi rendezvényükön lefejezték a miniszterelnököt ábrázoló szobrot.

Török Zsolt szombaton az MTI-nek telefonon nyilatkozva azt mondta: két kérdésük nekik is lenne Kocsis Mátéhoz. Az egyik, hogy mikor mond le pártbéli és FTC alelnöki posztjáról, hiszen mindkét szervezet alaposan összefüggésbe hozható egy "gyilkos személlyel" - emelte ki Török Zsolt, kifejtve, hogy "az FTC szolgálatában tevékenykedik egy gyilkosságért elítélt személy", aki márciusban a Fidesz-székházból - ahol Kocsis Máté is ott volt - "dobálta ki a gyerekeket". Így Török Zsolt szerint most már csak az időpont kérdéses, hogy Kocsis Máté mikor mond le ezen posztjairól.

Az MSZP másik kérdése arra irányul, hogy a Kocsis Máté által vezetett Józsefvárosban a "Jófiúk egyesületet az elmúlt hetekben maffiakapcsolatokkal hozták összefüggésbe". Ezek után az MSZP arra kíváncsi, hogy Kocsis Máté polgármester milyen módon és milyen gyorsan szakítja meg ezzel az egyesülettel a kapcsolatait - fejtette ki Török Zsolt.

Az MSZP szóvivője végül arra is kitért, hogy az "ex-MIÉP-es fiú valószínűleg nem tud olvasni", ugyanis az elmúlt napokban már többször is elmondták, a szobordöntés kapcsán történteket nem tartják megfelelőnek, nem tartják ízlésesnek. Ugyanúgy elítélik, ahogy annak idején a fideszesek által szervezett erőszakos akciókat, például azt, amikor felakasztották politikusok arcképét egy fára, vagy amikor fideszes, illetve Fideszhez közeli emberek akasztófával vártak politikusokat. Ugyanakkor megértik azokat az indulatokat is, amelyeket "a népnyúzó Kocsis Máté és Orbán Viktor kiváltott az emberekből" - fogalmazott az MSZP szóvivője.