Belföld | közlemény luxuskormány
2013. augusztus 06. 13:16

Költői képet az Orbán-kormányról!

Itt az idő elszámolni az orbáni luxusbeszerzésekkel és luxusutakkal!

Bár az átlagember már a Balatonra is alig tud lejutni, a bőrén pedig csak a keleti nyitás következményeit érzi, a tolvajkormány tagjai a szélrózsa minden irányába szívesen utaznak, az ő pénzükből persze.

Orbán Viktor már első kormányzása idején sem tudott lemondani a luxusról: 2001-ben egy 30 millió forintért bérelt gépen repült az USA-ba egy névtelen díjért, az egész négy éve pedig a koronaúsztatásról és felesleges puccparádék egész sorozatáról maradt emlékezetes.

A második kormányzását ugyan azzal kezdte, hogy teljes autó, bútor és telefon beszerzési stopot rendelt el, de sok más, jól csengő ígéretével ellentétben ezt sem tartotta be: az elmúlt 3 évben közel 100 milliárd forintot költött luxusbeszerzésekre! Csak érzékeltetésképpen: ennyit vont ki az Orbán-kormány 3 év alatt a gyógyszerkasszából, ennyi pénzből az elmúlt 3 évben is minden rászoruló gyerek napi háromszor megfelelő minőségű és mennyiségű ételhez juthatott volna, de ennyi pénzből az Orbán-kormány 50 ezer munkahelyet is teremthetett volna.

A Fidesz vezető politikusai 2011-ben az azori szigeteki luxusutazásukkal háborították fel a megszorításoktól szenvedő magyar társadalmat, de az ország egyik leggazdagabb embereként ismert miniszterelnököt az elemi felháborodás zaja sem zavarta meg a luxusköltekezésben.

Azóta is pofátlanul zajlik a költészet: csak idén a miniszterelnök, a két helyettese és négy másik minisztere összesen már több mint 60 külföldi úton vett részt. Ezért nem költői a kérdés: mikor számol be Orbán Viktor ezen utak eredményeiről?

A 160 millió forintos utazási kiadások hasznát ugyanis nem látjuk, csak azt, hogy a magyar kormány nemzetközi megbecsülése a külföldi befektetésekkel és munkahelyteremtő beruházásokkal együtt a nullához közelít. Itt az idő elszámolni az orbáni luxusbeszerzésekkel és luxusutakkal!

Török Zsolt,
szóvivő